Over Compuesto

Hallo, 

Welkom op mijn website, mijn naam is Sigrid van der Kop.                                                   
Omdat ik graag masseer en mij hierin wilde verdiepen begon ik in  1996 met sportmassage bij de NGS. Tijdens de massages miste ik iets en besloot ik in 2001 een 3 - jarige opleiding  te volgen als voetreflextherapeute bij Sonnevelt opleidingen.
Dit gaf mij de mogelijkheid om een beter geheel te vormen van de klachten en de mensen hierdoor beter te helpen.
Maar toch bleef ik iets missen, voor mijn gevoel was het nog niet compleet.  Daarom begon ik in 2012 met Reconnective Healing onder leiding van Eric Pearl en behaalde mooie resultaten tijdens de behandelingen. Maar toch was het plaatje niet compleet. Na wat informatie opgezocht te hebben begon ik in 2014 met Touch of Matrix. Eindelijk vond ik een methode die eerst alle overbodige oude informatie die wij in ons dagelijks leven opdoen eruit haalt en daarna pas informatie inbrengt. Hierdoor breng je alles in een stroomversnelling, er is ruimte, het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en versterkt. De toepassing van Touch of Matrix (TOM)  is onbegrensd.  Van 2015 tot 31-12-2022 was ik erkend TOM therapeute.                                                                                                                                    Per 28-09-2020 combineer ik energetische hypnose met mijn andere behandelingen.  Het geeft een mooie aanvulling op alle andere behandelingen en meer diepgang in de klachten waardoor je ontzettend mooie resultaten kunt bereiken.                                                                                                               

Cupping is van oorsprong een Chinese massage en kent vele voordelen. Cupping gebruikt zuigkracht (vacuüm) om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. De cups worden op de huid geplaatst en handmatig of met een pomp vacuüm gezogen, waardoor ze het ondergelegen weefsel omhoogtrekken. Vervolgens blijven de glazen cups 5 tot 15 minuten op hun plek zitten. De resultaten zijn indrukwekkend - de massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. Bovendien is de behandeling ook nog ontstekingsremmend.                  

Per 03-10-2022 Lomi Lomi Samudra, Samudra is Sanskriet voor 'oceaan'. Associaties als vloeiende bewegingen, harmonie en diepgang zijn allemaal van toepassing op deze wellness behandeling.  Er wordt tijdens deze massage vooral gebruik gemaakt van de onderarmen en ellebogen om over het lichaam te glijden. De technieken zijn geïnspireerd op de bewegingen van een rustige oceaan. De massage lijkt wel op een dansritueel, waarin de oceanen worden nagebootst. De Samudra massage zorgt voor diepe ontspanning, voedt de levenskracht en vergroot de weerstand. Daarnaast is het een ideale vorm van bindweefselmassage. Het bevordert de bloedcirculatie, afvoer van afvalstoffen en celvernieuwing. Hierdoor verbetert de conditie van de huid.    

Per 30-09-2023 level IV van Universal White Time Healing, White Time, Witte Tijd, is verleden, heden en toekomst in één unit. De energie gaat naar het moment vlak voor de oorsprong van de klacht. Het haalt de oorzaak weg, de pijn uit het heden en het verloop van de klacht of ziekte in de toekomst. White Time energie stemt als het ware de snaren in de cellen. Daar waar disbalans is, brengt het de oorspronkelijke harmonie terug. White Time Healing werkt ook op de emotionele lagen. Daardoor helpt het oude emoties los te laten en schokkende ervaringen te verwerken. Het brengt ons terug naar onze natuurlijke staat van zijn: gezond en in vrede zijn met jezelf. Deze behandeling gebeurt met de kleding aan.  

Per 12-06-2023 Holistic Pulsing deze behandelmethode is gebaseerd op het idee dat ritmische schommelende bewegingen de hartslag van een foetus nabootsen, van tussen de 120 en 160 slagen per minuut. Deze bewegingen stimuleren het zenuwstelsel om te ontspannen. Een andere belangrijke instelling bij deze behandeling is het feit dat de mens voor het grootste gedeelte uit water bestaat. De schommelingen verspreiden zich zo gemakkelijk en diep door het hele lichaam. Tijdens een sessie brengt je het lichaam van de ontvanger via een onafgebroken stroom van wiegende, rollende en pulserende technieken in beweging. Zowel spierspanningen als psychische spanningen komen hierdoor los. Deze behandeling gebeurt met de kleding aan.

Per 02-04-2024 TTC Talking To the Chakra's: is een gechannelde liefdevolle kosmische energie die het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert door middel van fysieke en energetische aanrakingen. TTC healing haalt spanning, stress en trauma's uit het lichaam.Wanneer de chakra's niet in balans zijn, ontstaan er symptomen die zich kunnen uiten in fysieke, mentale of emotionele klachten. Deze stagnatie kan ontstaan door spanning, stress of trauma's welke door middel van TTC opgelost kunnen worden. Door het lichaam op bepaalde punten aan te raken, zowel fysiek als in het energetisch veld wordt er een seintje aan het brein gegeven, die een seintje terug geeft aan de blokkades, waardoor het zelfherstellende vermogen wordt aangesproken om de blokkade op te heffen. Het lichaam kan dan ontladen in de vorm van bewegingen of emoties – zonder het herbeleven van trauma. Het zenuwstelsel kan weer ontspannen en loslaten wat al die jaren is vastgehouden. Als de energie weer kan stromen, ontstaat er ruimte en rust – niet alleen in het lichaam, ook in het hoofd.

Wat zijn de voordelen van een TTC sessie?

TTC richt zich op de verbinding tussen lichaam en geest en helpt om weer in contact te komen met het lichaam en daardoor ook met je veiligheid. Dat is erg belangrijk in een tijd met toenemende burn-outs en depressies. We realiseren niet hoeveel energie het kost om weggestopte pijn en spanning vast te houden. TTC energie helpt de verborgen emoties los te laten. Pijn ontstaan door stress, lossen zich gemakkelijk op. Door TTC komen we dichter bij onszelf, voelen we beter wat bij ons past (zoals relaties of werk). Wanneer we spanning en emotie loslaten, voelen we ons lichter en kunnen we ons hoogste potentieel leven, doordat we zelf weer de controle pakken en in onze kracht komen te staan.                Een TTC sessie helpt je om de verbinding te ervaren met je lichaam. Opgeslagen trauma wordt afgevoerd en jij neemt de controle weer! 

Voor wie is TTC geschikt?                                                                                                                                     TTC is zacht en daardoor voor vrijwel iedereen van elke leeftijd van waarde! Het is een heerlijke methode voor zowel baby's (denk aan trauma bevalling, huil baby's of reflux) als kinderen die moeilijk slapen, maar ook voor pubers die niet lekker in hun vel zitten. Daarnaast is het voor mensen met uiteenlopende klachten zoals overgewicht, ontstekingen, migraine, slapeloosheid, onverklaarbare pijn, niet zwanger kunnen worden en depressiviteit.                                                                                                                      De enige contra-indicatie is zwangerschap, dan kun je beter even wachten.

Disclaimer: TTC is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg

Wat gebeurt er tijdens een TTC sessie?                                                                                                          Iedereen heeft een andere reactie op tafel, want iedereen heeft andere ervaringen en dus wat anders opgeslagen in het zenuwstelsel. De meesten ervaren sensaties en bijvoorbeeld meer ruimte om te ademen.

Het kan zijn dat je lichaam beweegt, maar niet iedereen zal de eerste sessie bewegen. Je lichaam herkent de energie vaak in een split second, maar niet iedereen is al lichaamsbewust. Sowieso zal je lichaam mogen wennen aan de hoge frequentie, dat heeft wat meer tijd nodig dan je energieveld.

Naar mijn mening staat alles met elkaar in verbinding, vandaar de naam Compuesto, wat verbinding betekent.